Maka orkiszowa biała
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-19:00
Sobota
11:00-15:00
Mąka orkiszowa typ 630 jest idealna do domowych wypieków. Produkt pochodzi z upraw kontrolowanych, dlatego wyróżnia go najwyższa jakość i bogactwo witamin oraz składników mineralnych.
Przegląd mąk:
Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050, 812 / chleby, bułeczki, ciasta/
Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/
Przegląd mąk:
Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/
Zastosowanie mąki orkiszowej
Mąka orkiszowa oprócz licznych zalet prozdrowotnych jest doskonała do ciast, klusek czy też naleśników. Można z niej wykonać np. pyszne ciasteczka orkiszowe z żurawiną.
Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Dostępna w dwóch pojemnościach: 1kg, 2,5kg, 5 kg, 12,5kg
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu...
Odmiana: Oberkulmer Rotkorn
Pochodzenie: Winkler Muhle, DorfstraBe 1, 91189 Gustenfelden
Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra