Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg - SwiatOrkiszu

Kategorie

Mąka orkiszowa

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

15,00 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału/ mąka razowa 1kg

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału ma przyjemny orzechowy smak. Mąka orkiszowa / razowa to doskonały zamiennik mąki wysokokalorycznej mąki pszennej. Wybierając ją mamy gwarancję jakości.

Rodzaje mąki orkiszowej

Przegląd mąk:

  • Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
  • Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
  • Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
  • Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/

Mąka orkiszowa / razowa i jej zastosowanie

  • mąka orkiszowa świetnie nadaje się do pieczenia chleba i bułeczek.     

Dostępna tutaj mąka orkiszowa to odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.  

Odmiana: Oberkulmer Rotkorn 

  • Dostępna w pojemnościach: 1kg, 5kg
  • Pochodzenie: Niemcy
  • Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.*
  • Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa

* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html

  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
  • Pochodzenie:  K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,
  • Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Jak zrobić chleb orkiszowy z otrębami?

Przepis na chleb z otrębami:

  • 40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,
  • 80g otrębów orkiszowych, 1 szklanka  ziaren oleistych (dyni, słonecznika, lnu,  sezamu).

Wszystkie składniki razem wyrobić (jak na placek drożdżowy) i wyłożyć do 2 foremek  (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.

Poczekać aż ciasto wyrośnie (podwoi swoją objętość). Piec w 200 stopniach ok. 30- 40 min.

 

 

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce