Galgant – proszek z korzenia 50g (Alpinia officinarum)
Galgant to przyprawa, którą św. Hildegarda stosowała na serce. Ma wyrazisty i ostry smak, który nie każdemu odpowiada, ale z pewnością jest bardzo zdrowa. Galgant należy do roślin spokrewnionych z imbirem i pomaga na dolegliwości miesiączkowe i osłabienie. Jest też bardzo dobry na mdłości.
Galgant jest jedną z najważniejszych przypraw polecanych w diecie św. Hildegardy.
Dlaczego warto kupić Galgant?
- Jest ciepły.
- Pomaga w stanach osłabienia.
- Wspomaga trawienie. Galgant stymuluje wydzielanie soków żołądkowych, co może łagodzić dolegliwości trawienne, takie jak niestrawność czy skurcze żołądka.
- Działa wzmacniająco.
- Jest regenerujący.
- Chroni przed infekcjami (szczyptę galgantu rozpuścić w soku malinowym, ewentualnie dodać sok z połówki cytryny). Wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu, pomagając w zapobieganiu infekcjom.
- Polecany na bolesne miesiączki.
- Dzięki swoim właściwościom galgant może być pomocny w łagodzeniu nudności, w tym związanych z chorobą lokomocyjną.
Jak stosować galgant?
Galgant można stosować praktycznie do każdej potrawy. Zaleca się dodawanie 1-3 szczypt proszku do potraw, takich jak zupy, sosy czy pieczywo. Można również posypywać nim chleb. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
- Więcej informacji na temat tego dobroczynnej przyprawy znajdą Państwo w zakładce "Ziołowa Apteka".
- Dostępny w pojemnościach: 50g, 100g i 200g.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Pochodzenie: Naturprodukte Hangler, Burgfriedgasse 8, A- 5020 Salzburg, Austria.
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.
Galgant w proszku to wszechstronny dodatek do codziennej diety, który nie tylko wzbogaca smak potraw, ale także wspiera zdrowie na wielu płaszczyznach.