Przyprawy jednoskładnikowe
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Galgant to przyprawa, którą św. Hildegarda stosowała na serce. Ma wyrazisty i ostry smak, który nie każdemu odpowiada, ale z pewnością jest bardzo zdrowa. Galgant należy do roślin spokrewnionych z imbirem i pomaga na dolegliwości miesiączkowe i osłabienie. Jest też bardzo dobry na mdłości.
Galgant jest jedną z najważniejszych przypraw polecanych w diecie św. Hildegardy.
Galgant to aromatyczna przyprawa pozyskiwana z korzenia rośliny z rodziny imbirowatych, znanej ze swoich wyrazistych właściwości smakowych i zdrowotnych. W formie proszku jest niezwykle wszechstronnym dodatkiem do dań, nadającym im subtelnej pikantności i charakterystycznego korzennego aromatu.
Galgant jest szczególnie popularny w kuchniach azjatyckiej i bliskowschodniej, doskonale wzbogacając smak zup, sosów, dań mięsnych oraz naparów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu szczelnie zamknąć, aby zachować świeżość.