Przyprawy jednoskładnikowe
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Kardamon to aromatyczna przyprawa o subtelnym, ale zdecydowanym charakterze, która od wieków wzbogaca kuchnie różnych kultur. Pochodząca głównie z obszarów Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, ta zielona lub czarna kulka towarzyszy wielu potrawom, zarówno słodkim, jak i pikantnym.
Charakteryzuje się intensywnym, słodkim zapachem o wyraźnych nutach cytrusowych i eukaliptusowych, który przenika dania, nadając im niepowtarzalny aromat.
Kardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Kardamon stosuje się zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z mięsa, RYB i drobiu. Można go stosować w całości, rozdrobniony lub zmielony.
Kardamon należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Dystrybutor: Bioplanet