Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 5kg - SwiatOrkiszu

Kategorie

Mąka orkiszowa pełnoziarnista

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 5kg

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 5kg

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

68,50 zł

w tym VAT

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału/ mąka razowa 5kg.

Mąka orkiszowa ma przyjemny orzechowy smak.

Dlaczego warto włączyć mąkę orkiszową do codziennej diety?

  • jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna,
  • wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na kondycję całego organizmu,
  • wspomaga rozwój mięśni
  • jest lekkostrawna  
  • bardzo dobrze wpływa na ogólna kondycję organizmu

 Mąka orkiszowa / razowa polecana jest do:

  • pieczenia chleba i bułeczek.     

Odmiana: czysta, niemodyfikowana genetycznie

Dostępna w dwóch pojemnościach: 1kg, 5kg

Odmiana: Oberkulmer Rotkorn

Przegląd mąk:

  • Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
  • Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
  • Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
  • Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/

Jak przechowywać mąkę orkiszową?

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,

Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Mąka orkiszowa firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.*

Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa

* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html

Przepis na chleb z otrębami:

  • 40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,80g otrębów pszennych, 1 szklanka  ziaren oleistych / dyni, słonecznika, lnu,  sezamu /
  • Wszystkie składniki razem wyrobić / jak na placek drożdżowy/ i wyłożyć do 2 foremek  ( 30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.
  • Poczekać aż ciasto wyrośnie /  podwoi swoją objętość/. Piec w 200 stopniach ok.30- 40 min.

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce