Mąka orkiszowa
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-19:00
Sobota
11:00-15:00
Mąka orkiszowa typ 1050 1 kg
Doskonale nadaje się do wypieku chleba i bułeczek. Jest delikatniejsza niż typowa mąka pełnoziarnista.
Podstawowe korzyści orkiszu:
* jest ciepły i działa rozgrzewająco
* wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu
* jest tłusty i zaopatruje ciało w energię
* jest lekkostrawny
* w jakiejkolwiek postaci spożywany jest dobrze przyswajany przez organizm
Przegląd mąk:
Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/
Polecana:
* doskonała do ciast, chleba, bułeczek
Odmiana: Oberkulmer Rotkorn/ odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Dostępna w dwóch pojemnościach: 1kg, 5kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,
Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.*
Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa
* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html