Mąka orkiszowa
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Mąka orkiszowa typ 1050 5kg
Przegląd mąk:
Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/Polecana:
* doskonała do ciast, chleba, bułeczek
Odmiana: Oberkulmer Rotkorn/ odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Dostępna w pojemnościach: 1kg, 5kg,
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,
Dystrybutor: Świat Orkiszu. Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta. *
Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa
* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html