Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Dostawa w drodze
+48 530 840 449
+48 665 366 659
Poniedziałek-Piątek
9:00-15:00
Mąka orkiszowa typ 1050 to najciemniejsza z mąk porównując do mąki orkiszowej typ 630 i mąki 405. Zawiera najwięcej błonnika i substancji odżywczych. Mąka orkiszowa typ 1050 nie jest mąka delikatną, można przygotować z niej ciasto, natomiast będzie raczej pół razowe. Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do wypieku chleba, bułeczek, rogalików, chałek. Porównując ją do typowej mąki orkiszowej z pełnego przemiału pieczywo z mąki orkiszowej 1050 jest delikatniejsze. Zanim ziarno orkiszu trafia do młyna jest intensywnie czyszczone i mielone. Gotowy produkt jest czysty tzn. do mąki nie są dodawane emulgatory ani spulchniacze.
Skład: mąka orkiszowa
Produkt pochodzi z upraw kontrolowanych. Doskonale nadaje się do wypieku chleba i bułeczek. Jest delikatniejsza niż typowa mąka pełnoziarnista.
Odmiana: Oberkulmer Rotkorn/ odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.
Dostępna pojemnościach: 1kg, 2.5kg, 5kg, 12,5kg.
Mąka orkiszowa typ 1050 jest doskonała do ciast, chleba, bułeczek.