Mąka orkiszowa pełnoziarnista mikro drobnoziarnista 1 kg
Mąka mikro z pełnego przemiału to bardzo drobno zmielona mąka orkiszowa. Idealnie nadaje się do wypieku chleba.
Mąka orkiszowa i jej rodzaje:
Przegląd mąk:
- Mąka ciemna, grubo mielona tzw. razowa, pełnoziarnista - idealna do chlebów/
- Mąka nieco jaśniejsza niż mąka pełnoziarnista to mąka typ 1050 / chleby, bułeczki, ciasta/
- Mąka biała typ 630 / ciasta, kluski, naleśniki/
- Mąka biała, drobno mielona typ 405 / biszkopty/
Czy mąka orkiszowa jest zdrowa?
- zaopatruje organizm w energię
- regularnie stosowana wpływa dobroczynnie na cały organizm
- jest lekkostrawna i nie powoduje nadwagi
- jest dobrze przyswajalny przez organizm
- jest bogata w witaminy i mikroelementy
- dieta orkiszowa to samo zdrowie
Sprzedawana u nas mąka orkiszowa to tzw. odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.
Odmiana: Oberkulmer Rotkorn
Orkisz firmowany nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.*
Informacja pochodzi ze strony Dr Strehlowa
* https://www.st-hildegard.com/de/ernaehrung/dinkel/91-dinkel-schutzkost-bei-allergien.html
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Pochodzenie: K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,
- Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra
- Dostępna w pojemnościach: 1kg, 5 kg
- Pochodzenie: Niemcy