Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 2,5kg
Uszkodzona podczas transportu zawinięta w folie, nie wpłynęło to na wagę towaru
Orkiszowa krupczatka to rodzaj mąki orkiszowej, która zawiera dużo błonnika pokarmowego, co wpływa zbawiennie na pracę naszego układu pokarmowego. Mąka orkiszowa charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem. Można z niej przygotować z niej chleb orkiszowy, bułeczki, rogaliki, kluski, naleśniki, pierogi oraz ciasta.
- Skład: orkisz,
- Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.
Mąka orkiszowa krupczatka - wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna - 1552 kJ (370kcal).
- Białko - 11,2 g.
- Węglowodany - 74,9g.
- Tłuszcz - 1,5g.
Zalety orkiszowej krupczatki
- orkiszowa krupczatka to typowa mąką do strucli, makaronów i ciast drożdżowych,
- krupczatka to specjalny przemiał ziarna, dzięki czemu ciasta nie są kleiste, ładnie się formują, są sprężyste i elastyczne,
- krupczatka jest grubsza niż mąka, ale delikatniejsza/drobniejsza niż grysik orkiszowy/kasza manna.
Mąka orkiszowa krupczatka jest zdecydowanie bardziej wartościowa od mąki pszennej. Zawiera znacznie więcej witamin z grupy B oraz miedzi, żelaza czy manganu. Dodatkowo ma dwukrotnie niższy indeks glikemiczny.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Pochodzenie: Niemcy, Geisingen.
- Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.