Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 2,5 kg WM - SwiatOrkiszu

Kategorie

Mąka orkiszowa

Promocja!

Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 2,5 kg WM

Szybka wysyłka - w ciągu 24h
Zawsze aktualne stany magazynowe
Najszersza oferta produktów orkiszowych w Polsce

36,00 zł

w tym VAT

39,00 zł w tym VAT

14,40 zł za kg

Telefon

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

Zegar

9:00-15:00

Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 2,5kg

Uszkodzona podczas transportu zawinięta w folie, nie wpłynęło to na wagę towaru

Orkiszowa krupczatka to rodzaj mąki orkiszowej, która zawiera dużo błonnika pokarmowego, co wpływa zbawiennie na pracę naszego układu pokarmowego. Mąka orkiszowa charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem. Można z niej przygotować z niej chleb orkiszowy, bułeczki, rogaliki, kluski, naleśniki, pierogi oraz ciasta.

  • Skład: orkisz,
  • Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.

Mąka orkiszowa krupczatka - wartość odżywcza w 100g

  • Wartość energetyczna - 1552 kJ (370kcal).
  • Białko - 11,2 g.
  • Węglowodany - 74,9g.
  • Tłuszcz - 1,5g.

Zalety orkiszowej krupczatki 

  • orkiszowa krupczatka to typowa mąką do strucli, makaronów i ciast drożdżowych,
  • krupczatka to specjalny przemiał ziarna, dzięki czemu ciasta nie są kleiste, ładnie się formują, są sprężyste i elastyczne,
  • krupczatka jest grubsza niż mąka, ale delikatniejsza/drobniejsza niż grysik orkiszowy/kasza manna.

Mąka orkiszowa krupczatka jest zdecydowanie bardziej wartościowa od mąki pszennej. Zawiera znacznie więcej witamin z grupy B oraz miedzi, żelaza czy manganu. Dodatkowo ma dwukrotnie niższy indeks glikemiczny.

  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Pochodzenie: Niemcy, Geisingen.
  • Dystrybutor: Świat- Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra.



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce