Orkiszowa krupczatka - mąka do ciast drożdżowych, strucli i makaronów 1kg
Skład: orkisz - odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie
Właściwości orkiszowej krupczatki
Orkiszowa krupczatka to rodzaj mąki pszennej, o licznych właściwościach. Charakteryzuje ją:
- wysoka zawartość błonnika,
- łatwa przyswajalność,
- wysoka zawartość białka,
- wysoka zawartość składników mineralnych,
- niski indeks glikemiczny.
Zalety orkiszowej krupczatki
- orkiszowy Dunst to typowa mąką do strucli, makaronów i ciast drożdżowych,
- Dunst to specjalny przemiał ziarna, dzięki czemu ciasta nie są kleiste, ładnie się formują, są sprężyste i elastyczne,
- Dunst jest grubszy niż mąka, ale delikatniejszy/drobniejszy niż grysik orkiszowy/kasza manna.
Przechowywać w suchym miejscu
- Pochodzenie: Winkler Muhle, Gustenfelden
- Dystrybutor: Świat Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra