Kategorie

  • Należymy do towarzystw
  • Darmowa wysyłka
  • Warto u nas kupować

    posiadamy wyłącznie lecznicze odmiany orkiszu

    produkty wg oryginalnych receptur św. Hildegardy

    darmowa wysyłka
    od 180zł

    realizacja zamówienia
    w ciągu 1-2 dni

    ponad 500 produktów wysokiej jakości

  • Twoje opinie
  • Hity cenowe
  • Produkty sezonowe

Mąka orkiszowa

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg

12,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału / razowa / 1kg 
Mąka orkiszowa z pełnego przemiału ma przyjemny orzechowy smak.

Podstawowe zalety orkiszu w/g św. Hildegardy:

*     działa rozgrzewająco,

*     wzmacnia umysł,

*     wspomaga rozwój mięśni,

*     jest lekkostrawny,

*     bardzo dobrze wpływa na ogólną kondycję organizmu.

Polecana:

*     mąka świetnie nadaje się do pieczenia chleba i bułeczek.     

Odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.    

Dostępna w pojemnościach: 1kg, 5kg

Pochodzenie: Niemcy

Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Pochodzenie:  K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,

Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,
80g otrębów orkiszowych, 1 szklanka  ziaren oleistych (dyni, słonecznika, lnu,  sezamu).

Wszystkie składniki razem wyrobić (jak na placek drożdżowy) i wyłożyć do 2 foremek  (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.
Poczekać aż ciasto wyrośnie (podwoi swoją objętość). Piec w 200 stopniach ok. 30- 40 min.

 

Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce