Kategorie

Mąka orkiszowa

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg

Mąka orkiszowa pełnoziarnista / razowa / 1kg

14,00 zł

w tym VAT

Masz pytanie

+48 530 840 449

+48 665 366 659

Poniedziałek-Piątek

9:00-19:00

Sobota

11:00-15:00

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału/ mąka razowa 1kg.

Mąka orkiszowa z pełnego przemiału ma przyjemny orzechowy smak. Mąka orkiszowa / razowa to doskonały zamiennik mąki wysokokalorycznej mąki pszennej. Wybierając ją mamy gwarancję jakości.

Ziarno orkiszu ma wiele zalet, w tym:

  • działa rozgrzewająco,
  • wzmacnia umysł,
  • wspomaga rozwój mięśni,
  • jest lekkostrawne,
  • bardzo dobrze wpływa na ogólną kondycję organizmu.

Mąka orkiszowa / razowa i jej zastosowanie:

  • mąka orkiszowa świetnie nadaje się do pieczenia chleba i bułeczek.     

Dostępna tutaj mąka orkiszowa to odmiana czysta, niemodyfikowana genetycznie.    

Dostępna w pojemnościach: 1kg, 5kg

Pochodzenie: Niemcy

Mąka firmowana nazwiskiem Dr Hertzka daje gwarancję, że jest to odmiana czysta.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Pochodzenie:  K-E Binz, Muhle und Backere, Herstellung und Versand von Dinkel und Hildegard Produkten, Muhlenweg 1, Geisingen, Niemcy,

Dystrybutor: Świat-Orkiszu, Figowa 5, 65-794 Zielona Góra

Jak zrobić chleb orkiszowy z otrębami?

Przepis na chleb z otrębami:

40g drożdży, 500g mąki orkiszowej,  ½ litra letniej wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru,

80g otrębów orkiszowych, 1 szklanka  ziaren oleistych (dyni, słonecznika, lnu,  sezamu).

Wszystkie składniki razem wyrobić (jak na placek drożdżowy) i wyłożyć do 2 foremek  (30 cm) wyłożonych papierem do pieczenia.

Poczekać aż ciasto wyrośnie (podwoi swoją objętość). Piec w 200 stopniach ok. 30- 40 min.

 

 



Produkty powiązane

Zobacz również

ZOSTAW WIADOMOŚĆ
- proszę zostaw wiadomość, a otrzymasz odpowiedź wkrótce