KOKTAJL Z AWOKADO I DAKTYLAMI

Awokado to niesamowita bomba witaminowa, a jednocześnie popularny i smaczny owoc, którego nie sposób sobie odmówić. Ma nie tylko wiele korzyści zdrowotnych, ale też jest wspaniałym dodatkiem do potraw. Można je jeść samodzielnie albo dodawać do różnych dań.

Właściwości awokado


Awokado zawiera wiele ważnych substancji, które sprawiają, że czujemy się syci ,a nawet szczupli przez długi czas. Ponadto świeże awokado po dodaniu do każdego posiłku ułatwiają wchłanianie  składników odżywczych: witaminy A, witaminy D, witaminy E, witaminy K, alfa-karotenu, beta-karotenu, luteiny, likopenu, zeaksantyny i wapnia. Wszystkie są wchłaniane od 50 do 100% . 

Koktajl z awokado to idealny początek dnia ...

Wypróbuj prosty przepis na koktajl z awokado:

Składniki:

    1 awokado, dojrzałe
    15 daktyli
    500 ml mleka owsianego
    2 łyżki syropu klonowego
    ½ łyżeczki kurkumy
    1 szczypta pieprzu
    50 g obranych migdałów *


* Jeśli jesteś uczulony na migdały, możesz również użyć pieczonej owsianki na patelni.

Jak przygotować koktajl z awokado?

Przygotowanie:

    Obierz miąższ z awokado i wyrzuć pestkę.  Miazgę z awokado umieść razem z innymi składnikami w blenderze i uzyskaj kremową konsystencję.