PYSZNE HILDEGARDOWE ŚNIADANIE Z PIECZONYMI JABŁKAMI
Jeżeli nie wiecie, co zrobić na śniadanie, lub szukacie pomysłu na coś pysznego i zdrowego, co zasmakuje również dzieciom - mamy dla Was propozycje na śniadanie z pieczonymi jabłkami. Zobaczcie, jak szybko przygotować takie śniadanie, które doda nam energii na cały poranek.

Dlaczego warto jeść pieczone jabłka?


Pieczone jabłka podobnie jak te surowe zawierają dużą ilość pektyn i błonnika. Przyspieszają przemianę materii a także oczyszczają organizm z toksyn korzystnie wpływając również na poziom cholesterolu, dlatego są idealne na śniadanie?.

Jak przygotować śniadanie z pieczonymi jabłkami?


Składniki:
     2 jabłka
     1 łyżka masła
     1 łyżeczka syropu klonowego
     2 łyżki płatków orkiszowych, drobnych
     2 łyżki twarogu lub jogurtu, naturalne
     ¼ łyżeczki imbiru,świeżo tarty
     1 szklanka soku jabłkowego (możliwe jest również mleko owsiane lub migdałowe)
     ¼ łyżeczki cynamonu¼ łyżeczki babki płesznik

Przygotowanie:

 Umyj jabłka,a następnie obierz, usuń rdzeń i pokrój na małe kawałki. Podgrzej masło na patelni i usmaż połowę kawałków jabłek razem z syropem klonowym i cynamonem, aż syrop klonowy zacznie się karmelizować. Dodaj zawartość patelni do blendera wraz z drugą połową jabłek, płatków orkiszowych, twarogu, imbiru i soku jabłkowego i zmiksuj do kremowej konsystencji. Posyp cynamonem i babką płesznik.